VILLA ANTILA

Beställare:  Johanna och Jaakko Antila
Interiör: Johanna Antila
Plats: Vasa
Projektyp: Nybyggnad
Yta: 270 m²
Färdigställd: 2017

Villa Antila är ett enfamiljshus som ligger vid ett bostadsområde fyra kilometer från Vasa centrum. Projektet bestod av planering av bostadshuset, ekonomibyggnad med garage och arbetsrum samt utomhusområden.

Huset är byggt i suterräng med tre plan som följer sluttningen på tomten. Huvudentrén är placerad på det mellersta planet och sovrummen på det översta mot gatan. Denna del av byggnaden är sluten för att skapa avskildhet och ett lugnt intryck. Vardagsrum och kök är placerade på det lägsta planet där byggnaden öppnar sig och knyts ihop med gården och omgivningen.

Visionen om enkelhet följde projektet ända från början och genom hela designen. Planlösningen är enkel och tydlig. Konstruktionen är massiv byggd utav lättbetongblock och också interiören har endast ett fåtal material och färger använts och gömd linjär belysning för att skapa en minimalistisk miljö. Materialen valdes noggrant ut för att tillsammans skapa en enhet och genom texturer ge känslan av råa material.

Designen erbjuder funktionella behagliga utrymmen med närhet till naturen som passar familjens behov.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google